top of page

Кюстендил – СПА и кулинарни приключения

15.06 (събота) – 8.00 часа – Отпътуване от София от Руски паметник. Кратки спирки за посещение на останките от храма „Св. св. Козма и Дамян“ в с. Мърводол и на моста в Невестино – Кадин мост. Пристигане в Кюстендил. Визита в храм „Св. Георги“, забележително културно наследство, запазено през вековете. Настаняване и обяд. Свободно време за посещение на минералната баня и на художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“. Вечеря, нощувка.

16.06 (неделя) – Посещение на минералната баня. Освобождаване на хотела. Отпътуване към с. Богослов и гората от секвои. На 6 км от Кюстендил по пътя за високата част на планината Осогово, се намира село Богослов. Край него през 1890 година лесовъдът Йордан Митрев посажда първите секвои. Семената са донесени от моряк от родината на секвоите планината Сиера Невада в Калифорния. По-късно лесничеи засаждат още 100 секвои и така се образува днешната гора. Посещение при Свилен Класанов в с. Еремия и обяд при него. Един от най-големите майстори в България за производство на истински хляб. Беседа за отглеждането на лимец, преработката му в брашно и правенето на хляб. Пристигане в София - около 19 часа.

* Стаите за гости, където ще се настаним, се намират между СПА хотел и една от градските бани - Алай баня. В нея се влиза с бански, смесена е мъже/жени. Разполага с вътрешен басейн, външен басейн и сауна. Можете да си изберете кое от двете места да посетите.

Цена: 90 лева на човек. За деца до 12 години, придружени от поне 1 възрастен – 80 лева.

Цената включва:

- транспорт с лицензиран микробус;

- лицензиран екскурзовод с групата;

- 1 нощувка в къща за гости срещу входа на баните и на гърба на голям хотел със СПА център - стаите са с по 2 и 3 легла, с обща баня за 2 стаи;

- медицинска застраховка с покритие 1 000 лева;

Цената не включва:

- такси за минералните бани (13 лева за 2 часа в баните срещу мястото за настаняване);

- входни такси за музеите;

- посещението при Свилен Класанов и обяда при него (беседа, обяд и пици на пещ от тесто от лимец - 25 лева);

- храна.

Брой участници: Максимален брой участници: 19 човека. Минимален брой участници: 15 човека

Необходими документи: валидна лична карта

Записване: Моля, изпратете запитване на мейла info@blagoslovena.com. Когато получите потвърждение за свободни места, моля да пристъпите към плащане на пълната сумата за пътуването по банкова сметка на „Елеганс България“ IBAN BGN - BG58STSA93000030106488. След което ще получите договор за пътуването.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ: Добра физическа форма. Хора с грипоподобни симптоми не се допускат да отпътуват. Подходящо облекло и обувки за излет според сезона и метеорологичните условия. При сключване на договора имате възможност да сключите и застраховка "Отмяна на пътуване“.

Информация за минералната вода в гр. Кюстендил:

Лечебното действие на кюстендилската минерална вода се дължи главно на минералния  състав, сулфидите, хипотоничният ефект, високата температура, леката минерализация и относително високото съдържание на флуор, високата алкална реакция, но най-вече на сярата. Сярата в различните си химични разновидности има огромно значение за нормалното състояние и функциониране на ставния апарат, за растежа на клетките, за гъвкавостта и еластичността на тъканите, за нормалната дейност на жлезите с вътрешна секреция, за неутрализиране на хронични отравяния с тежки метали.

Показания за лечение:

  • Дегенеративни и възпалителни заболявания на костно-ставния апарат;

  • Артрози, артрити, спондилоартрозни, периартрити, синувити, болест на Бехтерев, травми и състояния вследствие на фрактури; заболявания на опорнодвигателния апарат - артрити, артрози, полиартрити, инфектартрити, спондилози и спондилартрити от инфекциозен, травматичен и обменно-ендокринен произход, заболявания на костите, мускулите и сухожилията, вследствие на травми – дистороции, луксации, фрактури, но не от туберкулозно естество.

  • Заболявания на периферната нервна система – хронични невралгии, радикулити, радикулоневрити и неврити с различно естество и етиология, дископатии, дискови хернии, плексити и др.

  • Силикозозастрашени, силикоза 0-1 степен, хронични отравяния със соли на тежки метали – олово, живак, бисмут, вибрационна болест, както и хронично наличие на такива;


Повече за Кюстендил и околностите можете да прочетете тук: Към Кюстендил - селата Лиляч, Мърводол и Слокощица. Галерия "Владимир Димитров - Майстора"Детайли

От

15 юни 2024 г.

До

16 юни 2024 г.

Цена

90

Лева

Галерия

bottom of page