top of page

Празник на домашните сирена в с. Черни Вит

Три дни в Тетевенския Балкан

Потегляме на 21 септември в 8 часа от София. В съботния ден е празника на домашните сирена в село Черни Вит. Ще се насладим на зеленото сирене, както и на още много вкусове от страната! За желаещите ще направим разходка до Бенковската пещера по живописна пътека. В следобедните часове ще се качим с превоза до нашия хотел, който се намира в подножието на връх Червен и предлага прекрасна храна, включително и от собствено рибно стопанство, всички необходими удобства и не на последно място - прилича на галерия на изкуството. Повече за хотел “Червен” и стопаните му можете да видите в този репортаж.

В подножието на връх Червен край Тетевен преди близо 20 години е изградено рибно стопанство и впоследствие къща за гости, приела името на върха. Ако някога сте искали да си почивате и да съзерцавате звездното небе от уединено място, предлагащо всички удобства, току-що го намерихте! Нашата група ще бъде превозвана от и до хотела от местен шофьор, така че няма да се налага да ходите пеша, освен ако не го желаете.

През втория ден на нашето приключение заедно ще разгледаме град Тетевен и основните му забележителности - храм “Всях Светих” и Историческия музей. Ще се качим и до Гложенския манастир “Св. Георги”. След това ни предстои втора чудесна вечер в нашия хотел.

Третият, последен ден, няма да бързаме да си тръгваме от райското ни място в гората. На път към София ще разгледаме и къщата-музей "Първи окръжен революционен комитет в България" и "Школото" - възстановено взаимно училище, както и Правешкия манастир “Св. Теодор Тирон”.

Максимален брой участници - 19 човека, минимален брой участници - 15 човека.

Цена: 340 лева

Цената включва:

- транспорт с лицензиран микробус;

- 2 закуски;

- 2 вечери;

- 2 нощувки - вилата е само за нашата група;

- лицензиран водач;

- трансфери от Тетевен до хотела и обратно с местен транспорт;

- медицинска застраховка с покритие 1 000 лева;

Цената не включва:

- храна извън изброената като включена;

- входни такси за двата музея;

- дегустации по време на празника;

- лични разходи.

Необходими документи: валидна лична карта

Записване: Моля, изпратете запитване на мейла zemyablagoslovena@gmail.com. Когато получите потвърждение за свободни места, моля да пристъпите към плащане на 30% от сумата за пътуването по банкова сметка на „Елеганс България“  IBAN BGN - BG58STSA93000030106488. След което ще получите договор за пътуването.


Детайли

От

21 септември 2024 г.

До

23 септември 2024 г.

Цена

340

Лева

Галерия

bottom of page