top of page

Есенно орнитоложко приключение край Атанасовското и Поморийското езеро

Есенно орнитоложко приключение край Атанасовското и Поморийското езеро

21-23 септември 2024 г

В един от най-добрите периоди за наблюдение на птици ще се отправим на приключение по нашето Черноморие. С нашия орнитолог Николай Веков ще продължим да изучаваме птиците – вече имаме опит от пътешествието ни из архипелага край гр. Белене.

21.09.2024 г. - Отпътуване в 7.30 часа от паркинга на стадион „Васил Левски“ в гр. София. Пристигане в с. Крайморие и обяд. Посещение на Природозащитен център „Пода“ и наблюдение на птици. Отпътуване за кв. „Сарафово“ на гр. Бургас. Вечеря, нощувка.

22.09.2024 г. - Закуска. През деня - обиколка с нашия орнитолог из Лагуната на живота и посещение на солниците за кални бани. Вечеря, нощувка.

Лагуната Атанасовско езеро е разположена по трасето на втория по сила миграционен поток на птиците в Европа, наречен ViaPontica. По време на есенната миграция тук могат да се наблюдават около 240 000 бели щъркела, над 30 000 розови пеликани и около 60 000 грабливи птици. В цяла Европа тук е най-голямата концентрация на мигриращите розови и къдроглави пеликани, тръстикови блатари и вечерни ветрушки. Атанасовското езеро се нарежда на второ място след Босфора по броя на прелитащите малки кресливи орли. - от сайта на БФБ, линк към пълния текст.23.09.2024 – Закуска. Посещение на гробницата до гр. Поморие (*при условие, че е достъпна), манастирът „Св. Георги Победеносец“. Наблюдение на птици край Поморийското езеро. Отпътуване за София.

*По преценка на водача-орнитолог ще бъде дадено и свободно време за плаж при подходящи метеорологични условия.

*Часовете и местата за обяд на 22 и 23 септември ще бъдат решени на място.

ВАЖНО: Носете си бинокъл.

Цена: 330 лева на човек в двойна стая. Единично настаняване - 370 лева.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус;

  • 2 нощувки;

  • 2 закуски;

  • специалист орнитолог през цялото време с групата;

  • наблюдения на птици;

  • медицинска застраховка с покритие 1 000 лева;

Цената не включва:

  • храна извън изброената като включена;

  • входни такси – “Пода“ – 7 лева, тракийска гробница Поморие – 4 лева

Необходими документи: валидна лична карта

Записване: Моля, изпратете запитване на мейла info@blagoslovena.com. Когато получите потвърждение за свободни места, моля да пристъпите към плащане на 30% от сумата за пътуването по банкова сметка на „Елеганс България“ IBAN BGN - BG58STSA93000030106488. След което ще получите договор за пътуването. Ако желаете, можете да заплатите и цялата сума.

Брой участници:Максимален брой участници: 19 човека. Минимален брой участници: 15 човека.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ: Добра физическа форма. Хора с грипоподобни симптоми не се допускат да отпътуват. Подходящо облекло и обувки за излет според сезона и метеорологичните условия. При сключване на договора имате възможност да сключите и застраховка "Отмяна на пътуване“.

Автор на снимките: Иван Райков

Детайли

От

21 септември 2024 г.

До

23 септември 2024 г.

Цена

330

Лева

Галерия

bottom of page