top of page

Дунавската клисура Железни врата - екскурзия в Румъния

4.10.2024 - 7.30 часа отпътуване от паркинга пред стадион "Васил Левски", София. Преминаване през Видин на румънска територия. Посещение на посетителския център на на ВЕЦ "Железни врата". Посещение на посетителския център на Природен парк "Железни врата" и на манастир "Св. Анна" (намират се в непосредствена близост един до друг в гр. Оршова). Време за настаняване и почивка в хотела на дунавския бряг. Вечеря. 5.10.2024 - Закуска и отплаване с корабче по реката. Продължителност около два часа. Ще минем през Малкия и Големия казан. Ще видим скулптурата в скалите на последния цар на даките - Дечебал, плочата на римския император Траян и две пещери, едната от които достъпна само по вода. Обяд на сушата. Посещение на етнографския музей и църквата в Ешелница, а за тези, които имат желание, и преход от 4,5 км до обзорна точка над реката, от която се разкрива прекрасна панорама. Време за басейн (ако температурата позволява) и вечеря. 6.10.2024 - Закуска. Напускане на хотела. Връщане в България и спирка във Видин за обяд. Кратка разходка в центъра на града и прибиране в София.

Повече за местата, които ще посетим, можете да прочетете тук: Дунавската клисура Железни врата

  • Програмата може да претърпи промени при неподходящи метеоролгични условия.

Цена: 370 лева

Цена за дете до 14 години, придружено от поне един пълнолетен възрастен: 330 лева

Няма възможност за настаняване в единична стая.

- Транспорт с лицензиран микробус;

- 2 нощувки в хотел на брега на река Дунав в курортната част на Ешелница;

- 2 закуски в хотела;

- 2 вечери в хотела;

- ползване на басейн;

- лицензиран водач;

- медицинска застраховка с покритие 1 000 лева;

Цената не включва: - храна, извън изброената като включена; - разходка с корабче и входни такси - около 60 лева; - лични разходи.

Необходими документи: валидна лична карта

Брой участници: 19 Минимален брой участници: 15 човека.

Записване: Моля, изпратете запитване на мейла info@blagoslovena.com. Когато получите потвърждение за свободни места, моля да пристъпите към плащане на 30% от сумата за пътуването по банкова сметка на „Елеганс България“  IBAN BGN - BG58STSA93000030106488. След което ще получите договор за пътуването. Ако желаете, можете да заплатите и цялата сума.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ: Добра физическа форма. Хора с грипоподобни симптоми не се допускат да отпътуват. Подходящо облекло и обувки за излет според сезона и метеорологичните условия. При сключване на договора имате възможност да сключите и застраховка "Отмяна на пътуване“.

Детайли

От

4 октомври 2024 г.

До

6 октомври 2024 г.

Цена

370

Лева

Галерия

bottom of page